Alkeiskurssi Kevät 2024

Kurssisivu MyClubissa

Luiskatie 8, Helsinki. Salin sisäänkäynti on rakennuksen takana. Kurssimaksu sisältää SHMS:n vuoden 2024 jäsenmaksun

Suomen Historiallisen Miekkailun Seura järjestää historiallisen miekkailun alkeiskurssit 28.2.2024 – 14.4.2024. Alkeiskurssit järjestetään pitkämiekassa, rapiirissa, sapelissa sekä miekassa ja kupurassa.

Alkeiskurssimaksulla voi osallistua kaikkien aseiden alkeiskursseille. Kursseille voi osallistua, vaikka ensimmäiset treenit jäisivät välistä. Jos haluaisit aloittaa vielä myöhemmin, ole yhteydessä SHMS:sään sähköpostilla info@miekkakoulu.fi.

Alkeiskurssitunnit järjestetään seuraavasti:

Rapiiri keskiviikkoisin 18:00-19:30

Rapiirin alkeiskurssilla käymme läpi italialaisen rapiirin perusteet Ridolfo Capoferron Grande Simulacraan (1610) perustuen.

Pitkämiekka torstaisin 18:00-19:30

Pitkämiekan alkeiskurssilla opetellaan italialaisen pitkämiekan- ja tikaritaistelun perusteet, kuten Fiore Dei Liberi ne opastaa kirjassaan Il Fiore Di Battagliassa (1410).

Sapeli torstaisin 19:30-20:30

Sapelin alkeiskurssilla opetellaan sotilassapelin perusteet Charles Roworthin The Art of Defence on Foot with Broad Sword and Sabre (1804) mukaan.

Miekka ja kupura sunnuntaisin 12:00-14:00

Miekan ja kupurakilven alkeiskurssi opettaa perusteet miekkailusta miekan ja kupurakilven kanssa. Tämä käsittää perusasennot, jalkatyön, hyökkäämisen ja puolustuksen sivumiekan ja kilven kanssa. Kurssin pariharjoitukset on rakennettu Royal Armories I.33 (c.a 1300-1320) käsikirjoituksen pohjalta, jotka valmistelevat miekkailijan vapaamiekkailuun.

Kurssin osallistujamäärä on rajoitettu. Ilmoittaudu siis ajoissa.

Ilmoittautumisen jälkeen antamaasi sähköpostiin lähetetään kurssin lasku, jonka eräpäivä on 14.2.2024. Jos joudut perumaan osallistumisen, voit tehdä sen ottamalla SHMS:ään yhteyttä sähköpostitse (info@miekkakoulu.fi) laskun eräpäivään mennessä. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova ja voidaan peruuttaa vain eritystapauksissa

Kurssin voi maksaa myös liikuntaseteleillä (Edenred, Smartum, Epassi). Jos haluat maksaa liikuntaseteleillä ilmoittaudu kurssille normaalisti ja pyydä sähköpostilla maksuohjeet.

Jos maksettu kurssi jää kesken sairastumisen vuoksi, kurssimaksulla voi osallistua seuraavalle alkeiskurssille.

Mukaan tarvitset sisäliikuntavaatteet. Suosittelemme myös oman juomapullon mukaan ottamista. Kaikki muut tarvittavat varusteet saat lainaan. Kurssien opetuskielenä on suomi ja englanti, osallistujien tarpeen mukaan.

Jos myclub kysyy, valitse ryhmiksi joihin haluat liittyä “Suomen Historiallisen Miekkailun Seura SHMS ry” ja “Alkeiskurssi kevät 2024”